Siirry pääsisältöön

Pikakelaus

Piuha on käynyt taas treenaamassa rullailmaisua metsässä, vielä ei valaistumista olla koettu, mutta eiköhän se tästä :)

Tokoakin ollaan vähän treenailtu. Oltiin Espoossa treenaamassa Tiinan&Huiman ja Emman&Paavon kanssa, ja myöhemmin tässä kuussa vielä Iitissä Hennan, Njodin ja Remin kanssa. Kaikki kuvat on ottanut Emma :)


Sokka puuhasteli molemmilla kerroilla seuraamisia, Espoossa teemana "törkeen pitkä kaavio" ja Iitissä pakerrettiin sitten pikku pätkiä.

Balanssia seuruupaikan kanssa ei ole löytynyt. Oon väläytellyt jo vaihtoehtoa, että opettaisin seuraamisen kokonaan alusta, tai sitten tyydyn nykyiseen. Sokan seuruupaikka elää, kontakti pysyy, mutta paikka ei todellakaan. Väljyys ei ole the ongelma, vaan edistäminen, pysähtyessä koira jää yli puoli mittaansa edelle yms. Oon tottakai vaatinut oikeaa paikkaa, mutta se ei vaan tunnu menevän kaaliin.


Lisäksi tehtiin vauhtiluoksaria ja tavallista, kokeenomaiset oli ihan ok, ei erityisen hyviä, perusasennot jää helposti vähän vajaiksi.

"Näin varmistat koiran suoruuden katsomatta sitä"

Ruutuakin tahkottiin, appari näytti palkan ja vei ja Sokka juoksi apparille... Uudella yrityksellä ruutukin löytyi, erikseen tehtiin yksi maahan käskytyskin ja oli jees.


Paikallamakuukin oli ok, vähän tärisytti kun oli muka kylmä ;)

Sokalla oli Espoossa aika hyvä mielentila, leikitin sitä paljon ja heittelin possua, oli siiistiiiiiiii.

Piuha teki seuraamisia, eka yritys oli ihan lahna, tokalla oli enemmän asennetta ja tehtiinkin tosi lyhyt pätkä.


Luoksetuloja sekä läpijuoksuna, että pysätyksellä, pysäytykset valuu, mutta tässä vaiheessa mulle on riittänyt, että se aktiivisesti alkaa pysähtyä. Toiveena olis että pysäytykset hidastais vähän vauhtia, mutta niin ei oo vielä käynyt :D


Ruutu oli hyvä, eteenmeno lähti hyvin käyntiin mutta sitten piti juosta kakalle (kuulostaa siltä kuin en lenkittäis koiriani, mutta Piuhakin oli ennen treeniä käynyt pissalla)...


Emma teki Piuhalle luoksepäästävyyden, ei mitään ongelmia siinä, paikkiskin sujui, venytteli kyllä, muttei noussut.

Piuhalle tein myös lyhyen keppijäljen nurmikolle, yhtä lukuunottamatta kaikki viidestä nousi ja se viides jäikin sitten sille tielle.

Mukavasti vierähti useampi tunti kentän  laidalla ;) Oli hyvät treenit kuitenkin, joten ei valittamista!


Iitissä Sokan kanssa ei ihan sujunut, leikitin taas paljon, koira ei ollut ihan messissä.

Piuha puuhasteli seuraamisia, ruutua, luoksetuloa ja Henna teki sille vielä luoksepäästävyydenkin. Hennan kanssa luoksepäästävyydessä ei ollut ongelmia.


Vieraspaikkakuntatreenien lisäksi ollaan treenailtu Emilian ja Roopen kanssa pariin otteeseen, sekä kerran vähän isommalla porukalla.

Luoksepäästävyyksiä ruvettiin tekemään sillä ajatuksella, että kopeloiva ihminen on vain häiriö seisomisessa. Ollaan aloitettu sitä niin, että tavalliseen tapaan vien koiran ihmisen luo, mutta ihminen ei tee mitään. Käsken koiran seisomaan, seisotan hetken ja sitten palkka. Tästä seuraava aste on se, että ihminen heiluttelee käsiä, josta siirrytään pieneen silitykseen jne.
Yritetään nyt malttaa tehdä pohjatyö ensin valmiiksi, joten lähinnä ollaan pyydetty niin sanotusti varmoja henkilöitä tekemään luoksepäästävyyksiä. Tutulla henkilöllä ollaan edetty koskemiseen asti ja vieraammalla vain heilutteluun.

Ja kuten ehkä huomaa, niin ulkoasun vaihdoin :D Väliaikaisesti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi