Siirry pääsisältöön

Liebster awards



Meitä nakattiin haasteella Jannin ja Hannan toimesta! Kiitoset näistä :)

HAASTEEN SÄÄNNÖT: 
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen
3. Nimeä ja linkitä 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa/seuraajaa
4. Keksi nimetyille uudet 11 kysymystä 
 
 M skippaan (taas :D) haastelut, tääkin on kiertänyt jo ikuisuuden.
 Ja tässä Jannin kysymykset:

1. Ihannekoirasi kolme tärkeintä ominaisuutta, mitkä ne olisivat?
- Terve rakenne, terveys ylipäätään ja hyvä "harrastusmoottori"

2. Entä mitkä ovat kolme parasta ominaisuutta juuri omassa koirassasi?
- Piuhassa on/off-nappula, silloin kun mitään ei tehdä niin hölläillään ja kun tehdään niin oikeasti tehdään. Toisena sopeutuvuus, me voidaan oikeasti olla vaikka viikko tai kaksi tekemättä käytännössä mitään ja Piuhaa ei haittaa. Kolmas ominaisuus hmmm, varmaan halu olla mukana ja mun kanssa.
- Sokalla ykkösenä tulee mieleen sosiaalisuus, sen kanssa on hirveen helppo lähteä melkein minne vaan. Se on hyvä promokoira esitellä vaikka pienelle lapselle ja se satavarmasti antaa kaikkien koskea itseensä. Toka juttu voisi olla ääretön ruokahalu ;) Kolmantena nimeäisin Sokallekin sopeutuvaisuuden.

3. Onko sinun ja koirasi yhteisen taipaleen varrelle mahtunut hetkiä tai tilanteita, jotka olisit halunnut hoitaa toisin?
- Kyllä, todella useita. Ei riitä edes sormet, eikä varmaan varpaatkaan laskemaan ;) Virhearviointeja on tullut tehtyä niin kentällä, kuin kotonakin. On tullut luotettua liikaa ja liian vähän. Olen myös joskus menettänyt malttini ja silti jatkanut treenaamista. Mitään isoa ja suurta ei nyt tule mieleen, mutta kyllähän näitä löytyy.

4. Entä sellaisia hetkiä, joista olet erityisen ylpeä? 
- Ylpeyttä herättäviä hetkiä on vaikeampi nimetä. Olen ylpeä itsestäni yleisellä tasolla kärsivällisyyteni kehittymisen vuoksi. Maaliskuisessa tokokokeessa onnistuin mielestäni hyvin vaihtamaan tunnetilojen välillä ja nollaamaan omaa päätäni, Piuhan kanssa kehässä tehtiin yhdessä hommia, se oli siistiä. Vaikka ryhmäliikkeet menikin pipariksi niin saatiin yhdessä koottua itsemme :)

5. Mikä on se juttu, josta sinä ja koirasi yhdessä nautitte eniten?
- Sokan kanssa parasta on pitkät aamu-unet, koira ihan kainalossa kiinni ja se tunne, kun kummankaan ei tarvitse vielä nousta. Piuhan kanssa suurimpia nautinnonhetkiä ollaan varmasti nähty agilitykentällä, mutta myös rauhalliset, hiljaiset metsälenkit ihan kahdestaan on pop.

6. Mikä on viimeisin koiraan liittyvä hankintasi?
- Ostin Kurikan ryhmiksestä pari noutokapulaa ja Piuhalle vilkkupannan.

7. Onko olemassa jokin esine, kuten juuri SE tietty harja, lempihihna tai mikä tahansa vastaava, joka on arjessanne korvaamaton?
- Ikisuosikkipannat on onegan puolikiristävät vinttaripannat, mutta niitäkin ilman eläisin kyllä helposti :D Mitään korvaamatonta ei kyllä tule mieleen.

8. Mitä teillä syödään? Koetko sopivan ruokavalion rakentamisen koirallesi haastavana?
- Tällä hetkellä Hau Hau Champion kanariisiä, menossa vaihtoon kunhan nykyinen säkki loppuu. Lisäksi pakkasesta löytyy silloin tällöin jonkin sorttista raakaruokaa. Jos mun koirat söisi raakaa, voisin kuvitella, että hyvän setin kokoaminen ainakin alkuun tuntuisi vaikealta. Kaikenlaiseen ruokaan tottuneiden koirien nappularuokinta ei sen sijaan ole lainkaan vaikeaa.

9. Missä vietätte koirasi kanssa mieluiten aikaanne (rannalla, metsässä, tavallisella kävelylenkillä etc.)?
- Rannat on kivoja, mutta metsä vie voiton kirkkaasti.

10. Pakkoristeytys. Kaksi eri rotua. Mitkä valitsisit?
- Joku belgimix olis tietty kiva, belgi yhdistettynä johonkin toiseen paimeneen, holsku, bc tai kelpie. Mietin kyllä, että mitenköhän natsaa luonteenpiirteet jos vaikka belgin ja bordercollien risteyttää, hmm. Jos belgiristeytykset suljetaan pois niin bc x kelpie vois olla varteenotettava. Tai (iso) sheltti x kelpie :D Vaikea valinta, paimenista ne kuitenkin löytyis.

11. Mikä olisi mielestäsi tärkein ohje uudelle koiran omistajalle?
- Pitää muistaa, ettei koira ole valmis paketti, varsinkaan pentu. Kärsivällisyyttä tarvitaan, eikä kannata olettaa, että kaikki tapahtuu sormia napsauttamalla. Töitä voi joutua tekemään paljonkin. 


Hannan kysymykset:

1. Mitä harrastat koirasi kanssa? Kauanko olet kutakin lajia harrastanut?
- Tällä hetkellä lajivalikoimista löytyy toko, pk-jälki ja haku. Lisäksi molemmilla koirilla on agilitytausta. 
Tokon parissa oon tahkonnut miltei 5-vuotta, agilityä saman verran. Agilityä tosin olen ensimmäisen kerran kokeillut joskus ihan tosi pienenä, en tainnut olla vielä edes koulussa. Sitä ei kyllä vielä voi harrastamiseksi laskea :D
Jäljestystä ollaan harrasteltu tavoitteellisesti reilu 2v, hakua puoli vuotta satunnaisia "treenejä" lukuunottamatta.

2. Kumpaa menisit mielummin seuraamaan, Maailman Voittaja-näyttelyä vai tokon MM-kisoja?
- Tokon MM, tykkään näyttelyistäkin ja niissä on ehkä vähän mukavampi ilmapiiri, mutta itse kisojen seuraamisen kannalta toko vie voiton.

3. Mitä lajia haluaisit kokeilla koirasi kanssa?
- Sokan kanssa jotain rodunomaista lajia, vaikkapa ajokokeita (metsästystä siis). 
Jos Piuhalla olisi tarpeeksi itsevarmuutta ja ns. potkua niin myös suojelua olisi hauska kokeilla. Yksi laji olisi myös ratajuoksu, mutta mä olen sen verran tulosten perässä juoksija, että siinä mielessä ei olis meidän juttu kun ei kisaoikeuksia ole :D

4. Mistä rodusta unelmoit?
- Hmmm, täydellisestä belgianpaimenkoirasta :D Jos ei omia rotuja lasketa vaan pitäisi keksiä joku muu niin se voisi olla shetlanninlammaskoira.

5. Mitä tekisit jos saisit nyt 2000euroa?
- Laittaisin ainakin puolet säästöön ja lopuilla ostaisin tokokamaa, uudet vetovermeet, koirille takit ja hmm mittatilausnahkapannat ainakin :D Johonkin tosi "hyödylliseen" ne varmasti menis. Tai oikeestaan kuvauskaluston ehkä uusisin mieluiten!

6. Kumpaa koirasi syö(vät) raakaa vai nappulaa? Miksi?
- Nappulaa ja satunnaisesti myös raakaa. Nappula siksi, koska koen sen helpoksi, voit vaan heittää ne kuppiin. Ei tarvitse laskea mitään lisiä ja helppo käyttää palkkana, jäljellä tai heittää vaikka lattialle syötäväksi. Lisäksi ei ole tarpeeksi pakastimessa tilaa, että vois raakaa syöttää ;D

7. Miten päädyit valitsemaan juuri sen rotuisen koiran, kuin sinulla on nyt?
- Mäyräkoiraa voidaan vaan ihmetellä :P Ei vaan, kun Sokka tuli, mulla oli tosi vahva usko siitä, että mäyräkoira on mun rotu, sit kävi niin, että alkoi vähän toisenlaiset lajit kiinnostaa ja harrastaminen ylipäätään muissa lajeissa kuin metsästyksessä niin rotu meni vaihtoon. 
-Belgissä viehätti erityisesti sen monipuolisuus, parhaimmillaan sama koira on kaunis rotunsa edustaja, käyttää nenäänsä hyvin, on näppärä agilityssä ja puree vielä hihaakin (nää on kyllä tosin oikeesti harvassa, mutta teoriassa mahdollista). Voimaa ja kovuutta "normi" paimenta enemmän, laumasieluja. Kauniita ja hyviä harrastuskoiria. 
Mullahan nää molemmat rotuvalinnat juontaa osittain lapsuuden koirakokemuksista. Enolla oli mäyräkoiria, ne oli tietysti ihania ja tädillä tervu, johon ihastuin täysin. 

8. Nahka- vai nylonhihna?
- Jos pitää toinen valita niin nahka. Nylonkin voi olla hyvä, muttei läheskään yhtä mukava ja tyylikäs.

9. Suurimmat saavutuksesi koiriesi kanssa?
- Sokan agilityn seuranmestaruus 2. ja cup-kisan voitto. Piuhan nuo-smien alon hopea. 
Ja jos haetaan saavutuksia myös ei-niin konkreettiselta tasolta niin Sokan kanssa sellainen yhteisymmärrys. Tiedän miten se toimii eri tilanteissa ja tiedän milloin voin luottaa siihen. Vaikka harrastusmielessä taso ei ehkä olekaan sen kanssa niin korkealla kuin haluaisin, niin arvotan aika korkealle sen, että tunnetaan toisemme.

10. Kuvaile koiraasi/koiriasi 2 sanalla.
- Sokka: Käyrämäyrä, intohimoinen
- Piuha: Puikkonokka, huippu 

11. Laita tähän lempikuvasi koirastasi/koiristasi. Miksi se on lempikuvasi?

 - Tämän valitsin, kun siinä on molemmat. Musta tässä on hieno tunnelma, rauhallinen, sellanen Topi ja Tessu tyylinen, molemmat katsoo samaan suuntaan, ne on yhdessä, ei erikseen.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi