Siirry pääsisältöön

Loskan paiskeessa

Hehheh. Oikeesti ei ole edes loskaa, jäätä kyllä, hippunen lunta ja märkää sekä harmaata - huoh.

Mun _pitäis_ tehdä bilsan läskyjä mutta kun en jaksa keskittyä niin kirjoitan tänne! Ei edes ole asiaa. Tai no on, mutta ei mitään päätä huimaavaa.

Kun en yleensä kirjoita Piuhan tokotreeneistä niin nyt teen sen. Eilen treenattiin. Piuha oli tosi kiihtynyt, se on innoissaan useimmiten mutta ei samalla tavalla kuin se oli nyt, siitä paistoi läpi se huikea reilu viikon tauko minkä aikana se ei päässyt kummempia tekemään (huijjaan, oikeasti se treenasi hiihtoloman keskiviikkona aika tehokkaasti agilityä) kun lomailtiin ja ohjatut oli tauolla. Se oli aika vallaton.

Aluksi meidän ryhmän ainoa miespuolinen treenaaja kopeloi kaikkien koirien läpi, otin Piuhan istumaan sivulle ja käskin olla paikallaan, Piuha heilutti häntää kun sen luo tultiin, ja antoi katsoa hampaatkin MUTTA murahti vähän. Tässä vaiheessa olin ihan hyvillä mielin, mutta kun koetettiin josko se antaisi näyttelytyyliin kopeloida itseään niin pääsi tuli irti, minä olin hidas ja koiran mielipide kopeloinnista muuttui sillä sekunnilla. Se murisi ihan tosissaan ja esitteli purukalustoaankin varsin mojovasti.
Otettiin sen jälkeen vielä homma uusiksi niin että kouluttaja otti koiran ja taas kopeloitiin, meni vähän paremmin, mutta tultiinpahan taas takaisin maan pinnalle ja lujaa.

Itse toko meni kyllä sitten hyvin, taino paikkiksessa Piuha oli edelleen vähän liian kierroksilla ja aika hienosti (vähän vilkuilu hiihtäjiä ja yhtäkkiä viereen ilmestynyttä treenikaveria) maattuaan sitten pinkaisi mun luo todella riemastuneen näköisenä. Palautin sen maahan ja otin ihan parin sekunnin makuun kahdesti.

Seuraamiset oli aikasta kivoja, koiralla oli hyvä vire, naksuttelin sille hyviä kohtia. Otettiin aluksi yksi lyhyt pätkä, muutama metri suoraa ja vasen käännös ja palkka. Sit toinen pätkä niin että vähän suoraa, pysähdys, vähän suoraa, pysähdys ja palkka. Piuhaa selkeesti askarrutti pysähdykset, sillä kesti tosi kauan että se tajusi istua ja ekalla kerralla joudun vähän muistuttamaan että miten tää nyt toimikaan. Pitää siis treenata niitäkin.
Ollaan tehty lähinnä joko niin että pari askelta, seis, pari askelta, seis tai sit suoraan liikkeestä palkka lentää ja se kyllä näkyy.

Jäävät oli jees, makuu Piuhaksi yllättävän nopea ja seisominen nätti.
Luoksarissa oli kaaauheasti vauhtia ja peruuttelin aimo matkan ettei koira törmää muhun, tuli kuitenkin eteen tosi nätsiti ja suoraan.

Tehtiin myös seuraamisen käännöksiä, täyskäännöstä vasempaan ja semmosta. Sekä sit kaukokäskyjä tosi lyhyeltä matkalta ne oli ihan kivat myöskin.

Huomenna ollaan lähdössä Sokan kanssa reissuun, meillä on koko viikonlopun kestävä tokovalmennus ja se on aika pelottavaa :D Toivottavasti mulla ois koko viikonlopun ajan yhteistyökykyinen koira että sais koulutuksista jotain irti.

Ja viimeisimpiä mökkikuvia tähän myös:

Piuha kävi myös setterikavereiden kanssa juoksemassa, vaikka settereitä ei kyllä Piuhan seura ihan niin paljon kiinnostanutkaan :D

Lisää kuvia TÄÄLLÄ(lenkkikuvat) ja TÄÄLLÄ

Kommentit

  1. Hei tällasiä postauksia enemmän! Kivaa vaihtelua, ei aina jaksa lukea pelkistä agilitytreeneistä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi