Siirry pääsisältöön

Jihuu

Koska oon hyvä postailemaan ajoissa (=myöhässä) niin en ikinä jaksa enää mitään kovin syvällisiä kirjoittaa joten lyhyesti kaikista treeneistä eli ei niinkään lyhyttä :D

Sokan tokovalmennuksen jälkeen meidän elämään on mahtunut kolmet agilitytreenit ja kahdet tokotreenit Piuhan kanssa ja Sokan kanssa neljät aksat joista kaks treenikertaa puoliksi tokoa.

9.3 sunnuntaina usbi paikkasi Sokkaa treeneissä kun kirmattiin niihin aimo vauhdilla (ajettiin valmennuksen jälkeen kotiin, otin toisen kengät ja vaihdoin koiraa ja sit brumbrum treeneihin) ja päätin että Sokka saa huilia kun paiski koko viikonlopun hommia, itellä oli kuitenkin sen verran kova aksapuutos että treeneihin oli päästävä.

Tehtiin rataa jossa sain joka välissä olla pelastelemassa ettei mee ihan reisille koko homma. Kakkosen takaa koira hyppyjen yli, sokkari 3-4 väliin, ja jo siinä vaiheessa "putkeenputkeen" koira hakee päheesti oikeat esteet (numeroimaton hyppy on kutonen, putki oikea seiska jne! se jäi vahingossa välistä) poimien putken ja kääntyy ysille takaaleikkauksella näppärästi ja siitä kohdilta peli poikki ja koiralle palloa naamariin.
Yksittäisinä rengas ja puomi, Piuhaksi ihan hyviä molemmat, kontakteihin pitää ruveta kiinnittämään huomiota ja treenata niitä myös kotona, ne on mun makuun vähän liian laamat :)) Otettiin myös pieni hyppy pätkä isoilla rimoilla.


Perjantaina 14.3 Piuhan omat treenit. Tehtiin radan pätkää ja edestä ohjausta neljällä esteellä.
Rataan tutustuessa ajattelin et joo ei tästä tuu mitään, että en millään kerkeä vitoselle mitenkään mut hyvin kerkes kun vaan pisti tossua toisen eteen. Kokeiltiin myös leijeröimällä niin että itse menin 11-12 hyppyjen välistä, kun koira vaan lukitsi putken niin sekin onnistui. 7-8 meni ekalla kerralla ihan jees mut vähän oli takkua. Kasiputken jälkeen vaihdoin radan ulkopuolelle ja 11-hypylle kääntö takaaleikkauksella. Piuha kääntyi tosi hyvin, kokeiltiin myös niin että meen ite sisäkautta mutta se oli selkeästi huonompi ratkaisu, koira pinkoi putkeen tai kääntyi liikaa ja meni ohi.
  Edestä ohjaus meni yllättävän hyvin, jotain pieniä ongelmia mutta ei mitään hillitöntä :)


Sunnuntaina 16.3 Sokan ohjatut aksat. Possulelu kannustimena ja sai oikein juostakin! Saatiin ekalta yrittämältä rata ihan kivasti läpi ja onnistuttiin meille vaikeissa ohjauksissa plus ihan uuttakin hommaa kokeiltiin. 3-4 sylkkärillä, 8-9 valssi ja ysiltä kympille vastakäännöksellä jota ei ikinä ennen olla kokeiltu mutta toimi, käsi alas ja kympille, takaakiertoon lähti hyvin, 14 NIISTOSOKKARILLA joka on ollu meille oikein murheenkryyni kun Sokan kanssa sitä ei millään olla meinattu saada onnistumaan. Nyt se meni kerralla ihan jopa sujuvasti läpi!


Toinen rata. Itse keppien puolelta, koira niiston kaltaisella kolmosesta myöskin keppien puolelta  ja putkeen, valssilla 5-6 ja sokkari 6-7 väliin. Kepeille meni hyvin ja kepitteli vauhdikkaasti molemmilla toistoilla mitä tehtiin \o/

Piuhan treenit 21.3. Tehtiin rataa pätkissä. Rimat 40cm. 6-7 valssi, kasille puolenvaihto sokkarilla, kympille takaaleikka, mutta meinaa kovin venyä väärään suuntaan joten reenattiin valssia tohon kohtaan ja se onnistu kyllä mutta sitä kvuaa myös hyvin se mitä koutsin suusta tuli "No kyllä se vähän näytti siltä et kohta tasapaino menee" nimenomana ohjaajalla ;) mut mitä sitä pienistä kunhan saadaan läpi! :D Toinen hinkattava kohta oli 13-14, ajattelin aluksi että tästähän se nätisti pyörittämällä menee mut joo ei menny :D Harjoteltiin siihen sit vekkiä ja se oli mulle vähän vaikea sisäistää mut siitä kun ite onnistuin niin ai että kun koira kääntyi nätsiti. Jollain sylkkärin tapasella sit vielä 15 putkeen.


Sokan treenit 23.3 jätti vähän ristiriitaset fiilikset. Käyrä oli ehkä vähän vaisumpi kuin mitä se on ollut pareissa edellisissä treeneissä, ehkä tää treenirupeama (Sokka on jo hetken aikaa käynyt viikonlopun aikana aina kaksissa ohjatuissa) oli vaatinut veronsa tai sit sillä vaan oli vähän huonompi päivä. Lisäksi se haisteli ja kerran myös haistatteli vähän mut sitkun se teki niin se teki aika kivasti.

Eka rata oli vähän teknisempi kuin toinen. 1-2 keppien puolelta ja kakkosen yli vastakädellä, 4-hypyn jälkeen sokkari (oon ruvennu viljelemään niitä kaikkialle kun rohkaistuin niitten kanssa), vitoselle jotain niiston kaltaista ja valssilla puolen vaihto, 6 sama homma. 12 ulkokautta, A sisäpuolelta ohjattuna, 14 niistolla, 15-hypylle takaaleikkaus, kepeille vienti (joka epäonnistui hups). Keppejä hinkattiin hetki, Sokka piti jopa ääntä kun oli niin kova kiire eteenpäin mutta sieltä jäi sit välillä joku väli pujottelematta syystä X. 18-putkelle sylkkärillä.
Toisella kiekalla ohjattiin A ulkokautta, valssi ja 14päällejuoksuna.


Toinen rata. 1-2-3 ensin niin että putkella takaaleikkaus, vaihdettiin sit niin että tein sokkarin 2-3 väliin. 9-10 valssi ja 10-11 väliin taas sokkari, vastakäden kanssa 12-putkelle ja tsilleesti.


Ja sit koska kuvia on kertyny taas niin:



Lisää löytyy TÄÄLTÄ, TÄÄLTÄ JA TÄÄLTÄ ja vielä TÄÄLTÄKIN


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi