Siirry pääsisältöön

Turistisokka ja muita kesäeläimiäMielestäni hyvä merkki siitä, milloin on aika niputtaa kesä blogikirjoitukseen, on se, kun lenkillä pari rusehtavaa lehteä lentää päin mäyräkoiran näköä. (tämän postauksen tullessa julkiseksi on lehtiä lentänyt päin mäyräkoiraa ja jopa belgiä huomattavasti useampia kuin pari)

TOKO VANTAA + HYVINKÄÄ

Piuha kävi tokoilemassa Vantaalla 2-tuloksen 3. sijalla, ei mennyt taaskaan ruutuun ei - huoh. Hyvin tahmeaa tekemistä, mutta hellekin oli melkoinen.
Syyskuun puolella käytiin myös tsekkailemassa Hyvinkäällä ruudun löytämistaitoja, mutta eihän se taaskaan löytynyt ja lisäksi myös kaukot nollaantuivat. 3-tulos oli siis meidän kohtalo. 

Molemmissa kokeissa tuomarina oli Susanna Berghäll.

PÄRNU 1xRN 2xKV

Sokan paluu kehiin! Mukana menossa myös Hera, Soma ja Piuha, sekä turisti-Aida. Majoituttiin siistissä kerrostalohuoneistossa, todella lähellä molempia näyttelypaikkoja. Koko viiden koiran setti tuli hienosti toimeen ja levottomia öitä ei juuri tarvinnut viettää. Käytiin parina iltana kävelemässä Pärnun hiekkarannoilla ja löydettiin myös upea ruusutarha, jossa tietysti piti pitää koirien kesken pieni photoshoot. Ihan huikea reissu <3

Koko jengin tulokset:

PE RN
Soma ERI1 SA PN2 J-SERT J-VSP
Hera ERI1 SA PN3

LA KV
Soma ERI1 SA PN2 J-SERT J-VSP
Hera ERI1 SA PN2 CACIB
Piuha ERI2 SA PN2 VARACACIB

SU KV
Soma EH
Hera ERI1 SA PN3 VARACACIB
Sokka EH1

MKKELI KV

Kahden naisen reissu tuuliseen Mikkeliin oli toiveiden mukaisesti Hymy-bordercollielle viimein pakollinen näyttelyreissu ja Piuha jäi taas "Saara Aalto"-sijalle.

Hymy H
Piuha ERI1 SA PN2 VARASERT VARACACIB

Piuhan voittanut narttu on kyllä oikeasti hieno, että sikäli tulos ei yllättänyt, mutta olisihan se kiva jos joskus Suomessakin sattuisi onni kohdalle! Toisaalta tämä oli vasta toinen SA Piuhalle Suomessa, eli sikäli huippu juttu!

NUUKSIO 

Yksi kesän ikimuistoisimpia hätäisiä päätöksiä oli lähteä Amandan&shelttien kanssa Nuuksioon! En ole ikinä ollut siellä ja päätettiin kaiken huipuksi yöpyä siellä metsän keskellä! Yö oli vaikea, oli ahdasta ja koirat eivät meinanneet rauhoittua. Piuha nukkui mieluummin ulkona sateessa kuin meidän kanssa teltassa ja Sokka yritti syödä meidän eväät. Onpahan tämäkin koettu.

AGILITYKISAT SIPOOSSA

Sokka kävi kisailemassa agilityä Sipoossa kahden radan verran. Tuloksena yliaikanolla ja hyvällä ajalla marinoitu typerä vitonen (kielto putkelta!!!??), mutta todistus siitä, että kyllä kasiveen jalka vielä nousee. Sijoitukset 1. ja 2.

VARJOA JA VALOA

Piuha sai kesällä myös pitkästä aikaa kohtauksen, viimeinen niitti epikoiraksi leimaamiselle. Harmittaa, mutta onneksi tämäkin oli lievä, eikä kestänyt kauaa. Sormet ristissä, ettei kohtauksia enää tulisi tai eivät ainakaan tihentyisi.

Muutoin meillä oli hirmuisen jännittävä ja hauska kesä! Ehdittiin tekemään ja kokemaan kaikenlaista, suurleiriä ja auringonottoa unohtamatta. Syksy on tähän mennessä jatkunut liki yhtä jännittävänä, mutta uudet seikkailut saavat oman postauksensa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun