Siirry pääsisältöön

Tallinnan näyttelyreissu

Piuhan ensiaskeleet Viron maalla
Kevään lopuilla heitettiin ilmoille villi ajatus: lähdettäisiinkö Viroon näyttelyyn? Pikainen kululaskelma ja monta puhelinsoittoa johti siihen päätökseen, että mikä ettei ja niin elokuussa lähdettiin kahden ihmisen ja neljän belgin voimin kohti Tallinnaa.

Ennen päätöstä tehtiin myös tiukkaa tutkiskelua siitä, olisiko autoon edes mahdollista sujauttaa neljää koiraa niin, että saataisiin myös itsemme ja tavarat jotenkin järkevästi mahdutettua. Onnea on modailtava tilaihme, sillä epäilyistä huolimatta saimme iskettyä yllättävän mukavasti kaksi isoa häkkiä autoon, ja tilaa jäi vielä muullekin tavaralle. Syyt kieltäytyä reissuun lähtemisestä pienenivät siis huomattavasti. Töistäkin sain vapaata ihan tuosta noin vaan, joten olihan sitä pakko sitten lähteä.

Hissinautintoja neljän koiran kanssa
Piuha kävi heinäkuussa hakemassa passin ja matka alkoi sitten perjantaina elokuun 18. päivä kohti Helsinkiä ja laivamatkaa. Sompailtiin kuin idiootit satamassa jonkin aikaa ennen kuin löydettiin oikeaan paikkaan, mutta siitä lähtikin sitten homma jo mukavasti sujumaan! Reissun jännittävin osuus oli ehkä laivamatka. Tallinnassa ajamista en osannut oikein ahdistua, mutta koirien olot laivalla autossa ja laivaan ajaminen oli jännittävää. Kaikki sujui kuitenkin mukavasti.Majoituimme Viru hotellissa ja visiitti siellä koirien kanssa oli oikein miellyttävä. Kaksi ihmistä ja neljä koiraa hotellihuoneessa oli kyllä melkoinen ”läheisyys lämmittää”-kokemus, mutta kaikki selvisivät siitä hengissä!

Citybelgit
Päämääränä oli siis kaksi kansainvälistä näyttelyä Tallinnassa. Mukaan lähtivät Piuhan ja Annin Mustikkien lisäksi juniorimustikki, eli Heran pentu Asteri. Aikataulut paljastivat iloisen yllätyksen: tervuja oli molempina päivinä vain 3 ja kaikki niistä tuttuja suomalaisia. Lauantaina belgit arvosteli Anthony Kelly ja sunnuntaina Anna Albrigo.

Ensimmäinen sana mikä lauantain kehiä miettiessäni tulee mieleen, on sirkus. Juoksin kehässä yhteensä viiden koiran kanssa ja kun kolme niistä oli narttuja peräkkäisissä luokissa ja kaksi muuta saman rodun uros ja avoimenluokan (toinen tervunarttu oli valioluokassa) narttu niin kiire oli melkoinen. Koreografia omistajien ja avustajien kanssa ei myöskään ollut ihan loppuun hiottu, mutta jotenkin siitä selvittiin!

Piuha esiintyi kohtuullisesti, joskin valmistautuminen kehään oli täysin puutteellista, eli parannettavaa kyllä jäi, vaikka kopelointi menikin ihan hyvin! Piuha oli yksin avoimessa luokassa ja sai aika mitään sanomattoman arvostelun:

Asteri ja Piuha Tallinnan kaduilla
"Ok pää ja ilme. Hyvät korvat ja silmät. Hyvä vahva etujalka. Vahva niska. Ok ylälinja, hyvä runko. Hyvät takajalkojen kulmaukset. Turkki ok, hyvät liikkeet, runsaasti draivia. Häntä liian korkea, erittäin hyvä luonne."

Tällä irtosi ERInomainen ja SA, lopulta paras narttu-luokassa Piuha odotetusti hävisi valioluokan nartulle, mutta nappasi kuitenkin vielä varacacibin matkaansa.

Mustikkien ja esittämäni tervu-uroksen huikean menestyksen vuoksi jäätiin vielä ryhmäkehiin, mutta sieltä ei sitten jäänyt jälkipolville mitään kerrottavaa.

Näyttelyn jälkeen kirmattiin vanhaan kaupunkiin syömään ja sitten takaisin hotellille lepäämään. Onneksi belgien kehät eivät kumpanakaan päivänä alkaneet heti aamusta, niin mukavasti saatiin oikeasti ottaa rennosti, eikä aamuisinkaan tarvinnut kiirehtiä.




Nam!

Sunnuntaina Piuha esiintyi ensimmäisen kerran niin, että sitä vähän avustettiin kehän ulkopuolelta ja siitä oli jotain iloakin. Ryhti on aika erinäköinen silloin kun se katsoo jotain kauempana olevaa kiinnostavaa kohdetta, kuin jos itse vain namilla yritän saada Piuhan tarkkaavaiseksi – koira ei näytä niin tylsistyneeltä, kun se on tarkkaavainen. Tulosten osalta tehtiin likipitäen toisinto edellisestä päivästä, italialainen Anna Albrigo saneli Piuhasta näin:

"Oikea purenta, oikeat rungon mittasuhteet. Feminiininen pää, tarvitsee vain kehittyneemmän stopin. Oikeanlaiset korvat, hyvä niska ja ylälinja, oikeanlaiset kulmaukset ja liike."

Tämä arvostelu siivitti Piuhan siis jälleen ERIn ja SA’n kera paras narttu luokkaan häviämään sille samalla valioluokan nartulle. Onni onnettomuudessa oli se, että kyseinen valionarttu valioitui lauantaina, eli serti Piuhalle!
Asteria nukuttaa

Kehät olivat sunnuntaina myöhässä todella paljon ja tällä kertaa ei ehditty jäämään ryhmäkehiin, vaikka juniorimustikilla olisikin ollut sinne pääsylippu. Meillä oli ärsyttävän epämääräinen luppoaika ja käytettiin se sitten koirien kuvaamiseen ja hengailuun, lopulta hengailtiin niin tunteella, että tuli hirmuinen kiire laivaan…

Koko porukan saalis viikonlopulta:

Mustikit

Asteri 2x JUN-SERT ja ROP-JUN, 2xSA
Vita SERT CACIB, 2xSA
Hera VARACACIB, 2xSA

Tervut

Tedi 2x SERT, CACIB ja ROP, 2xSA
Piuha 2xVARACACIB, SERT, 2xSA



Tästä matkasta jäi kyllä aikamoinen reissukuume ja täytyykin paljastaa, että uusia reissuja on jo suunnitteilla :D

On se reissaaminen rankkaa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi