Siirry pääsisältöön

Liibsteriliisteri

Taas nakattiin Liebster Awardsilla, aika huimaa! Tällä kertaa saatiin haaste Ainolta, kiitoksia siitä :)

1. Jos lemmikkisi olisi pelihahmo missä tahansa pelissä, oli se sitten League of Legends -champion tai Tera-hahmo - saat ihan itse päättää, millainen se olisi? Millaisia erityistaitoja sillä olisi, millainen ulkonäkö, olisiko se lajiltaan koira, vai kenties jokin muu eläinlaji? Ei tarvitse tietää pelaamisesta mitään, mielukuvitus kunniaan!
- Sokka olisi ylivilkas ja sairaalloisen ahne hamsteri. Maha viistäisi maata vasten ja ohjeitakin sen olisi vaikeaa noudattaa. Se seikkailisi Spyro-tyyliin jossain värikkäässä maailmassa. Sokan päämäärä pelissä olisi ihmemaa, jossa se saa syödä mielinmäärin ruokaa ja nukkua pehmeiden peittojen seassa. Matkalla Sokka kohtaisi erilaisia tehtäviä, joista sen täytyy selvityä. Motivaationa tehtävien suorittamiseen toimii ruoka.
- Piuha olisi pelokas pieni tyttö, joka on joutunut johonkin pelottavaan paikkaan. Sen täytyisi käyttää aivonystyröitään päästäkseen pois ja välttyäkseen vaaroilta. Pieni lettipäinen tyttö, tarpeen vaatiessa varsin kipakka tapaus, mutta jonka epävarmuus kuitenkin välillä veisi toimintakyvyn. Piuhan peli olisi siis jonkin näköinen kauhupeli :D

2. Entä millainen lemmikkisi olisi ihmisenä?
- Sokka voisi olla vaikkapa sellainen pieni poika, jolla on pulleat posket ja pohjaton ruokahalu, mutta jonka aineenvaihdunta on niin vikkelä, että lihomaan ei ehdi. Lyhyet mustat hiukset ja suuret silmät. Rajoja koeteltaisiin aikamoisesti, mutta silti oma äiti olisi maailman paras ihminen.
- Piuha taas olisi hiljainen nuori nainen, joka olisi kuitenkin kavereidensa seurassa kunnon rääväsuu. Se epäilisi kaikkien ihmisten vilpittömyyttä, mutta sillä olisi pari luottoystävää. Vaaleanruskeat pitkät hiukset, suorat, mutta vähän karheat. Ruoan Piuha näkisi ihmisenä vain polttoaineena, ei nautintona.
3. Missä koira-asiassa koet kehittyneesi eniten viimeisen kolmen vuoden aikana?
- Hmm, ehkä mulle on tullut enemmän ajatusta mukaan, en enää toimi niin tunteella ja mietin enemmän, että miksi ja miten kannattaa tehdä asioita. Vaikeaa sanoa mitään yksittyistä missä olisin erityisesti kehittynyt. Pystyn hillitsemään itseni paremmin ja koen, että osaan myös toimia paremmin erilaisten koirien kanssa.
4. Jos sinun tulisi lopettaa kaikki koiraharrastuslajit yhtä lukuunottamatta, minkä jättäisit jäljelle?
- Tää on vaikee! Ehkä se olis joku PK-laji, tai sit toko. Agilityhän on varmaan mun lempilaji, mutta sit jos sais harrastaa vaan agilityä ja koira ei sopiskaan siihen :D Toko olis hyvä valinta, koska sitä voi harrastaa myös ei-PK-rotuisen kanssa, ja myös esimerkiksi sellanen koira joka ei terveyden/luuston perusteella aksaa voisi tehdä voisi kuitenkin tokoilla. Joten toko lienee valintani.
5. Paljonko rahaa on ok käyttää kuukaudessa koiraharrastuksiin ja koiran hyvinvointiin? Lukuunottamatta esim. akuutteja eläinlääkärireissuja.
 - Hmm, no se riippuu. Mä itse pyrin selviämään mahdollisimman vähällä. Ruokaa ei tarvitse ostaa kerran kuussa, mun koirat ei käy hierojallakaan kuukauden välillä. Se riippuu tosi paljon koirasta ja siitä mitä sen kanssa tehdään. Mulla menee keskimäärin ehkä 50e tai vähemmän koiriin ja koiraharrastuksiin. Jos ruvettais laskemaan koko vuoden menoja kuukausille jaettuna niin olis eri juttu. Mun koirat ei tällä hetkellä treenaa missään ohjatuissa, Heran ohjatut maksaa noin 20e/kk ja tosiaan ruokaakaan ei joka kuu osteta.
Mutta jos ajatellaan nimenomaan sitä mikä on ok, niin ehkä se 100e on jo siinä rajalla, että sen verran vielä voisin käyttää, en enempää. Aina on tottakai poikkeustilanteita (samassa kuussa monet kisat tjv.)
6. Jos saisit ottaa minkä tahansa värisen koiran (tai muun lemmikin), minkä värinen se olisi?
- Hmm, riippuu tosi paljon koirasta! Jos ajatellaan pelkkää väriä, ei koiraa ollenkaan, niin sellanen satulamerle (vaikka fawn, jolla merle satula-kuvio) ois hieno, tykkään myös piepaldeista.
 Belgeissä tummat on hienoja ja mäyräkoirissa brindlet ja lyhytkarvaiset riistat.

7. Jos lemmikkisi saisi valita kolme tavaraa mitä ottaa mukaan autiolle saarelle, mitkä ne olisi?
- Sokka ottaisi ruokaa, ruokaa ja vinkupossun, mutta jos ruokaa ei lasketa esineeksi niin vinkupossu (röhröh), peiton ja
8. Flexi - puolesta vai vastaan? Jonkinnäköisten perustelujen kera.
-Riippuu käyttäjästä. Jos sitä käyttää vastuullisesti niin miksei. Esimerkiksi itse käytän iltapissatuksilla joskus flexejä. Sitten taas näkee niitä, joiden koirat vain poukkoilevat flexissä ja omistajat antavat niiden mennä miten sattuu, juosta autotielle jne. Jos multa olis pari vuotta sitten kysytty sama kysymys niin olisin sanonut jyrkästi ei. Olin flexivihaaja :D Nyt mulle on ihan sama vaikka ihmiset käyttäisivät flexejä, kunhan koirat on hallinnassa, niitä ei käytetä kiristävien kaulapantojen/kuonopantojen kanssa, eikä vilkkailla paikoilla. Väärin käytettynä flexi on turvallisuusriski.
9.  Millainen on kirjahyllysi lemmikkiaiheisten kirjojen suhteen?
- Multa löytyy lähinnä koirakirjoja. Suomen Kennelliiton Historiaa, Koirarotujen ensyklopedia, Marita Axin Elämää shetlanninlammaskoiran kanssa (tän oon lukenu aikoinaan varmaan viidesti :D), Suuri koirarotukirja (tää on selattu ihan huolella, näkyy kansissakin että on tullu präläirtyä, opettelin joskus koirarotuja ulkoa), Helena Meripaaden Pentukuumetta (koirahullun päiväkirjat, monen koiratytön kirjahyllystä löytyvä sarja) ja Koiransa näköinen. Omasta hyllystä löytyy aika vähän kirjoja, suurimmaksi osaksi tapasin käydä lainaamassa kirjastosta ja lukea sitten. Sitten yksi koirakirja mikä ei jostain syystä tuossa hyllyssä ole, niin Victoria Stilwellin Koirani vai minä, sekin on aika moneen kertaan luettu läpi.


10. Onko lemmikilläsi "tunnuskappaletta", jos on niin mikä? Jos ei, osaatko kuvitella mikä olisi koirallesi sopiva? Nopeatempoinen duuri -kappale, vai kenties jäätävän hidas ja mollissa soitettu.
-Sokan tunnari on Uniikin Pätkätöis ja Piuhan Jukka-Pojan Siideripissis.
11. Mikä yksittäinen sana kuvailee parhaiten koiraasi? Saa perustella tai jättää perustelematta.
- Sokka: mukava
- Piuha: murunen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi