Siirry pääsisältöön

Haaste

Jassu lätkäisi meille kysymyshaasteen. Kuten aikaisemminkin olen sanonut, niin en hirveämmin yleensä jaksa mitään haasteita tehdä, mutta jos sitä nyt kerrankin :)

1. Suurin saavutuksesi koiran kanssa?
- Tää on aika vaikea, jos ajatellaan koemenestyksiä sunmuita, niin suurin saavutus on varmaan Piuhan NUO-SM2-tokossa, myös Sokan seuranmestaruus 2. oli aika kova juttu. Arkisemmassa mielessä ei tuu mitään the-juttua mieleen.

2. Mitä arvostat koirassasi?
- Sokassa arvostan eniten varmaan sen varmuutta, voin viedä sen melkein minne vain ja tiedän, että se kestää tilanteen. Voisin sanoa myös, että mäyräkoirana arvostan sen jalkoja ja metsästysviettiä. Piuhassa hienointa on ehkä se on/of-nappula, se on oikeasti kotona ihan huomaamaton, eikä se hypi seinille vaikka aktivointi jäisi välillä vähän vähemmällekin. Kun se pääsee (pääsi) agilityradalle niin koko koira on kuin tulta ja tappuraa.

3. Rotusi hyvät ja huonot puolet? 
- Mäyräkoiria on tosi erilaisia, mutta musta mäyräkoiran parhaita puolia on monipuolisuus metsästyskoirana ja myös se, että tarpeen vaatiessa täyttää hyvin "pelkän" seurakoirankin virkaa. Huonoa on rakenne ja etenkin näyttelypuolella sen ylilyönnit, koirien maha viistää maata jne. Lisäksi olen tavannut useita mäyriksiä joita ei kiinnosta oikein mikään, ei riista, ei ruoka eikä ihmiset. Belgeissä hyvää on monipuolisuus, sopii melkein jokaiseen harrastukseen. PK-lajit, toko, agility ja jopa metsästys (tiedän kaksi lintumetsällä mukana olevaa belgiä) onnistuu. Huonot puolet näilläkin liittyy jalostuksen ylilyönteihin. Hermorakenne prakaa joillain yksilöillä, epilepsia terveydellisenä huonona puolena ja todella useilla koirilla huonot etuosat.

4. Mitä koirasi syövät?
- Tällä hetkellä Hau-Hau Championin kana-riisi, satunnaisesti myös lihaa ja jotain märkäruokia jos ollaan voitettu/saatu niitä jostain.

5. Mitä harrastatte ja miksi juuri se harrastus?
- Sokka tekee lähinnä pelkkää tokoa, Piuha tokon lisäksi PK-jälkeä ja hakua. Vaikea perustella että miksi :D Tykkään tokosta ja nyt kun mulla on PK-rotuinen koira niin haluan myös harrastaa palveluskoiralajeja. Jäljellä ja haussa koira pääsee kivasti käyttämään nenäänsä.

6. Haaverotu. Miksi juuri se?
- Sanoisin, että belgianpaimenkoira mutta ehkä sitä ei lasketa. Yksi salahaave on agissa mineihin menevä sporttisheltti. Belgi monipuolisuutensa, ulkonäkönsä ja luonteensa takia. Sheltti sen takia, että yleensä luonteen ja rakenteen puolesta ovat varsin soppeleita harrastuskoiria, sieviä ja mun lempisheltit on jo kokonaisuuksina ihan huippukoiria. Pieniä (paitsi jos päättävät kasvaa hiukan suuriksi) ja näin ollen kätevän kokoisia.

7. Mikä on mielestäsi sopiva määrä koiria?
- Riippuu tosi paljon elämäntilanteesta ja ihmisestä. Myös koirien luonne, rotu ja käyttötarkoitus vaikuttaa. En usko, että kovin monen koiran omistajalla on oikeasti aikaa harrastaa esimerkiksi PK-lajeja kaikkien kanssa. Jotkut koirat eivät myöskään oikein sovi isoon laumaan. Eriasia jos on vetäviä huskyja tai jotain chihuahua-tyyppisiä pikkuräksyjä 10, kuin jos on vaikka 10 malinoisia tai tanskandoggia. Tällä hetkellä mulle maksimimäärä olisi varmaan kolme, elämäntilanne ei oikein salli enempää ja nykyisetkin on vielä nuoria.

8. Miten & minkä verran liikutte päivittäin koiran/koirien kanssa?
-  Riippuu tosi paljon päivästä. Pääsääntöisesti ehkä 1h päivässä, viikonloppuisin enemmän ja jos satutaan lähtemään kaverin kanssa lenkille niin määrä on helposti nelinkertainen. Yleensä vähintään yhdellä lenkillä päivässä mennään metsään, Piuha mahdollisuuksien mukaan irti. Hihnalenkit muutoin. Silloin tällöin tehdään myös pyörälenkkejä.

9. Jos koirasi puhuisi, mitä se sanoisi sinulle?
- Sokka: "Nyt vois olla ruoka-aika, ai ei? No entä nyt? Joooooookooooo!!"
- Piuha: "Voitaisko tehdä jotain, niinku nyt? Mitä vaan, kaikki käy!"

10. Kuva koirastasi lempipuuhassaan!
- Laitan vähän useamman :D



Tää kysymyshaaste on tainnut kiertää suurimman osan blogeista joita seuraan, joten en haasta ketään tekemään tätä.





Kommentit

  1. Teidät on haastettu! http://nallinblogi.blogspot.fi/2015/07/liebster-awards-haaste.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi