Siirry pääsisältöön

Kokemust karttuu

Ja virheistä oppii.

Koska en oo ihan ajantasalla päivitysten kanssa niin tungen nyt muutaman asian samaan postaukseen :)

Leirin jälkeen me hetken kotioleilun jälkeen lähdettiin uudestaan mökille vähäksi aikaa, syynä tähän oli tokon nuorten sm-kisailut joihin olin villisti ilmoittanut Piuhan :)

Alokasluokassa oli viisi koirakkoa kisaamassa ja vain kaksi koiraa sai ykköstuloksen. Toinen niistä ykkösistä osui meille, harmi että koe oli tänä vuonna epävirallinen niin sillä ei jatkon kannalta ole mitään merkitystä :)

Pitemmittä puheitta pienet selostukset kaikista liikkeistä:

Luoksepäästävyys oli Piuhan tason mukainen, murisi, mutta kuten tuomari sanoi, ei uhkaavasti tai aggressiivisesti.
Paikalla makaaminen oli hyvä, mutta jouduin antamaan maahanmenoon kaksoiskäskyn, mikä harmittaa koska huomasin itsekin että eka käsky oli liian vaisu ja koira ei ollut ihan hereillä. Lisäksi tais olla vähän vinoutta.
Seuraaminen kytkettynä oli aika hieno! Käännökset ei ihan toiminu, mutta koira oli ihan mukana koko ajan.
Seuraaminen taluttimetta vaisumpi, koira ei selkeesti ollut niin messissä kuin ekassa seuruussa, oli ihan odotettavissa.
Liikkeestä maahanmeno oli vähän meh, koira kyllä teki mutta ei ollu tässäkään enää ihan niin mukana kuin mitä se oli ekassa seuruussa.
Luoksetulo muuten hyvä mutta tuli vähän vinoon eteen ja hieman taisi törmätäkin, ja loppu PA tais olla vähän vino myös.
Liikkeestä seisominen oli ihan ok, seuraaminen oli vaisua.
Estehyppy oli vähän jännittävä, Piuha lähti ekalla käskyllä hypylle mutta ei sitten uskaltanutkaan hypätä (viimeisimmät hyppytreenit on ollut pk-esteellä ja isoa hyppyä ja on nyt pari kertaa kolauttanut itsensä hyppyyn), haisteli ja este tais vähän kolahtaa, mutta toisella käskyllä hyppäsi ja pysähtyi heti käskystä, pysähtyminen onkin ollut meidän suurin ongelma.

Mutta koska kokeesta on paikkista lukuunottamatta video niin saatte muodostaa mielipiteenne ihan itse:



Pisteet oli tälläiset:

Luoksepäästävyys 8,5
Paikalla makaaminen 7,5
Seuraaminen kytkettynä 9,5
Seuraaminen taluttimetta 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5
Estehyppy 7
Kokonaisvaikutus 8,5
yht.164,5p. ALO1

Ja näillä pisteillä me saavutettiin toinen sija! Ihan huippua sijoittua ekoissa ja samalla vikoissa nuorten sm-tokoissa :)

Ja pakolliset palkintoposet:
Piuhaa inhotti palkinnoksi saatu laatikko :D


Koska olisi tylsää jos elämä olisi pelkkiä sm-tokoja niin käytiin me Piuhan kanssa juoksemassa pitkästä ikaa kaksi starttia agilityä Heinolassa. Tulostaso oli heikko kun ekalta radalta saatiin HYL ja toiselta vitonen, tauko näkyi etenkin omassa tekemisessä ja kun oma ääni on miltei poissa niin sitä pitää taas vaan ihmetellä että miksi ihmeessä lähden ilman ääntä kisaamaan kun tiedän että tarvitsen sitä...



Kirmailun lisäksi ollaan käyty kahdesti mätsärissä, ekasta sileä punainen Piuhalle ja tokasta JH2 Sokalle ja Piuhalle sileä sininen. Kummallakaan kerralla ei kuulunut mitään mutinoita tervun suusta.

Mitään sen kummempaa ei ollakaan sit tehty, kuvaaminen aiheuttaa harmaita hiuksia ja sunnuntain näyttely saa perhoset lentelemään vatsassa :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi