Siirry pääsisältöön

Piuha mätsäröi ja esineruutuilee

Sokalla oli viime viikko huilia, Piuha treenasi 2x treenit aksaa ja 2x tokoa. Sunnuntaina käytiin mätsärissä molempien voimin.

Mätsäri meni sikäli hyvin mutta toisaalta taas osa musta ei ollu ihan tyytyväinen :D Piuha ei murissut tuomarille, mutta ei ollut kyllä muutenkaan ihan skarppina, eikä myöskään millään tapaa rento. Sininen nauha.
Pyöräytin myös Heran ihan vaan kopeloinnin vuoksi JH-kehässä ja sieltä ei tullut sijaa, oli melkoista sähläystä joten ei mikään ihme :)
Sokka kävi hakemassa sinisen nauhan mäyräkoirakasvattajan tuomaroimasta kehästä ja nauhakehissä kumpikaan koira ei sijoittunut. Erehdyttiin vielä jäämään mäyräkoirien omaan kehään joka oli ihan viimeisenä ja Sokka käteltiin sieltä ekana ulos.

Tänään Piuha oikeasti tottisteli ohjatuissa. Tehtiin BH-kokeen tottisosuus soveltaen, seuraaminen kaikissa vauhdeissa, istuminen, maahanmeno ja maasta kutsu, eteenmeno, sekä paikkis toisen koirakon tehdessä tottiksia. Paikkis oli ok, parempi kuin yleensä ohjatuissa, toisen koirakon vauhtiliikkeet sai huomion herpaantumaan ja kerran taisi nousta, palkkasin monta kertaa.

Seuraamiset oli aika jees, istuminen on vielä vahvalla käsiavulla varustettu, maahanmeno hyvä, luoksetulokin aika kiva.
Eteenmenot oli vähän kaaottisia, tehtiin kaksi kertaa. Eka kerta niin että koira näki kun appari vei pallon ja toka kerta niin että vietiin koiran kanssa yhdessä, niin että koira näki että pallo jätettiin. Molemmilla kerroilla, Piuha näytti ihan siltä, että se tietää missä se pallo on ja lähti varmannäköisesti juoksemaan, MUTTA sitten tapahtui jotain ja koira alkoi hyppimään ja etsimään palloa, aika todennäköistä että aurinko häikäisi sen verran että se ei ihan nähnyt :)

Lisäksi tehtiin vielä hyppyä ja yksi nouto. Hypyt oli ihan ok, seisominen valuu mut muuten hyvä.
Nouto oli hiiieno! Toi aikaisempaa lähemmäksi kapulan ja ei irrottanut ennenkuin pyysin! Minun "ei se osaa noutaa"-koirani <3

Sit tehtiin esineruutuja ja se oli kivaa! Vietiin aikalailla ruudun perälle lapsen kenkä niin että koira oli mukana ja se näki kun esine heitettiin, sit käveltiin takaisin samaa reittiä kun tultuun ja lähetettiin koira ruutuun, Piuha teki ekaa kertaa ikinä ja ei ihan täysin tajunnut vielä ideaa, mutta menin sen kanssa ruutuun ja pyysin etsimään niin kyllä se kenkä sieltä nousi! Ja pienien kangertelujen jälkeen saatiin tuotua se ruudusta poiskin :)
Tokalla yrityksellä muuten sama, mutta mentiin eri puolta viemään ja pois, esine löytyi melko samalla tavalla, mutta pois tuonti oli huomattavasti mallikkaampi! :) On se vaan välillä niin näppärä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi