Siirry pääsisältöön

Rohkeus palkan saa

Piuha oli tänään tokokokeessa, hui ja iik!

Alokasluokka alkoi hyvin inhimilliseen aikaan (12:45 sanottiin kisakirjeessä aloitusajaksi) ja fiilis oli melkolailla hyvä, sika makee joukkue ja paljon tuttuja muutenkin, joten odotukset oli korkealla ainakin päivän laadun jos ei tulosten suhteen.

Saavuttiin Piuhan kanssa ihan tarkoituksella mahdollisimman myöhään koepaikalle, ettei se ehtisi väsyä. Piuha tuntui aika kivalta kun käytin sen pissalla ennen kentälle siirtymistä.

Paikkiksessa oltiin ensimmäisessä ryhmässä (yhteensä kolme paikkisryhmää), joten hirveän pitkään ei tarvinnut odotella sinne pääsyä. Pidettiin Piuhan kanssa kehänlaidalla kaikenlaista omaa kivaa ja leikittiin nameilla. Jenna toimi meidän etäpalkkapisteenä.

Kehätarkki meni hienosti ja kehässä kaikki ok, Piuha oli hyvin kuulolla ja teki ekasta käskystä oikein, maahanmeno oli Piuhamaisen hidas, mutta 10 napsahti!

Alokkaan minuutin makuut on niin lyhyitä ettei mennyt kauaa kun saatiin jo kirmata yksilöliikkeitä suorittamaan. Liikkurina sattui olemaan mies mikä vähän jännitti, mutta ei Piuha siihen sen kummemmin reagoinut.

Jenna videoi koko yksilöliikkeiden setin joten tässä video (alapuolella pieni tekstiselostus myös):



Seuraaminen lähti hyvin käyntiin, mutta täykkärissä ja juoksussa valahti jonnekin? Öh outoa, koska varsinkin hyviä täyskäännöksiä ollaan vahvistettu paljon ja kehän jälkeen kun testasin niin teki hyvin.... Näistä väljyyksistä sakotettiin yhden pisteen verran eli seuraaminen 9.

Liikkeestä maahan oli ok, tyypillisesti hidas maahanmeno.

Luoksetulo muuten jees, mutta loppuperusasento oli vino, blaah!

Kapulanpito taattua laatua eli 10, itse siirtelin kapulaa jotenkin vaivalloisesti mutta koira onneksi toimi :D

Kaukokäskyt jännitti, maahan meni vasta toisella käskyllä, mutta vaihdot teki yhdellä käskyllä, kaksoiskäsky verotti 2 pistettä.

Koska joku liike pitää mennä aina pieleen niin nyt meni sitten hyppy... Viime kerrasta viisastuneena sanoin hyppy-käskyn sijaan viereen ja niin vaan koira tuli hypyn ohi, hupsis, eli pisteitä 0.


Tässä lopullinen saldo taulukoituna:

Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen 9
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 9
Noutoesineen pitäminen 10
Kauko-ohjaus 8
Estehyppy 0
Kokonaisvaikutus 9
yht. 166p. ALO1

Meidän suoritus yhdistettynä muun joukkueen suorituksiin riitti kaikkien yllätykseksi vielä joukkuepronssiin! Lisäksi joukkuetoverit Janniina&Varma pääsivät vielä omassa luokassaan kolmospallille :)

Fiilis on tosi hyvä! Koira toimi hienosti ja saatiin VIHDOIN se kauan kaivattu ykkönen, jos sitä ei olisi tullut oltais lopetettu toko kokonaan ;) Nyt on motivaatio korkealla lähteä tahkoamaan kohti seuraavia kokeita. Niin ja Piuhahan sai tietysti taas hampurilaisen palkaksi, kuten asiaan kuuluu.

Piuhan vieminen kehään on aina hirmu jännää, mutta näinpä se näköjään kannatti silti tehdä :) Kyllä tästä vielä rohkaistutaan enemmän ja enemmän.


Kommentit

  1. Onnea!!! :)näytti tosi hyvälle videllakin! Huippua. Hyvä te! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi