Siirry pääsisältöön

Vihreää ja vehreää

Yritän lukea tässä pääsykokeisiin, mutta onhan se nyt noin sata kertaa hauskempaa tehdä kaikkea muuta - kuten suoltaa juttuja blogiin.

Ollaan jopa treenailtu viime aikoina, Piuhan kanssa ollaan väännetty kaukokäskyjä ja jos viime viikolla hakkasin päätäni seinään niiden kanssa niin tällä viikolla joku välähdys on tapahtunut ja ajatus on lähtenyt oikeaan suuntaan.

Sokka on puuhastellut seuraamista vähäsen, viimeksi treenattiin äklökuumalla kelillä pihalla ja leikittiin paljon uudella mageuslelulla jonka Piuha voitti putkirallista. Sokka tykkää siitä, Piuha tykkää siitä, Mustikit tykkää siitä - sellainen on mageuslelu.

Sokan seuraamispaikalle on tapahtunut jotain tämän vuoden aikana, se on ajoittain jopa HYVÄ? Tämä on ihme, halleluja.

Tässä Sokka esittelee toista uutuuslelua, (ex)rapiseva Ke-Hu.
Tokohommien lisäksi ollaan käyty vähän mätsäröimässä. Sokan kanssa haettiin Lahdesta jonkun ehkä spanieliyhdistyksen mätsäristä SIN3-sijoitus, oli tosi vähän koiria. Piuhaa en ilmoittanut koska isoilla oli miestuomari joka ei vaikuttanut lupaavalta ja aavistus osui oikeaan, tuomari ei ollut yhtään sellainen jolle Piuha olisi kannattanut viedä. Erkkaria ajatellen en halua nyt ottaa isoja takapakkeja.

Piuhakin pääsi mätsäröimään kun Lahdessa oli kesäkuun ensimmäisenä päivänä (eli viikko sitten!) taas match show. Otin molemmat mukaan ja mukavat ilmohinnat saivat minut villiintymään ja kaikenkaikkiaan osallistuttiin kolmeen kehään ja ahmattikisaan.
Sokan kanssa käytiin normikehän lisäksi senior handlerissa, jossa tosin oltiin harmillisesti ainoita osallistujia :(

Molempien koirien kehät menivät varsin hienosti. Piuha oli suurensuuri positiivinen yllätys sillä miestuomarista huolimatta se oli aivan hipihiljaa! Odotin kokoajan milloin se mur kuuluu, mutta ei, oon edelleen ihan hämmästynyt.

Piuhalle ei menestystä siunaantunut mutta Sokka pokkaili palkintoja palkintojen perään:

Senior handler 1. (yllätysyllätys)
Pienten koirien PUN4
Ahmattikisan 2. (nam nakkeja)

Sokka ja Sokan palkinnot
 Kronologia on tästä postauksesta kaukana, mutta ehkä tää on jonkinnäköinen tärkeysjärjestys? :D Toukokuun viimeisenä viikonloppuna agilityepisten sijaan suunnattiin Annin ja belgien kanssa Heran kasvattitapaamiseen. Piuhalla oli ehkä kaksi hetkeä kivaa ja tultiin vähän siihen tulokseen, että tää oli Piuhan viimeinen reissu Mustikkien valtakuntaan.

Piuhan kiva hetki nro. 1 - Shibaystävä
Niin ja ilmoitin Piuhan muuten pienen painostuksen saattelemana seuran SM toko-joukkueeseen, hehheh. Meillä on ihanan kokematon joukkue, yksikään ei ole saanut vielä kisaluokastaan ykköstulosta ja Piuha on ainoa joka on edes kisannut siinä luokassa mihin se joukkuekisassa osallistuu, eikä sekään uusilla säännöillä!

Nää tyypit on parhautta




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi