Siirry pääsisältöön

Pimpelipom

Laadukkaat otsikoinnit...

Piuha on viime postauksen jälkeen käynyt jälleen agilitytreeneissä - kahdesti. Treenit aiheuttivat sellaisia päätelmiä että a) ohjaan liian matalana b) ohjaan kuin ohjaisin pikkukoiraa ja c) Kontaktijutut on parasta tehdä ekana ja d) Piuhan pitää opiskella kääntymisiä.

26.1 treenattiin tällaista rataa:

 Tämä oli "pelkkä" uusiksi numeroitu edellisen viikon rata ja sen myötä tuntui jotenkin hankalalta muistaa. Mulla on muutenkin ollut kamala taantuminen ratamuistin suhteen.

1-3 Piuha haki kivasti, 5-hypyn takaakiertoa hinkattiin, multa unohtuu kiireessä oikea lähetysasento. Piuha haki kyllä kierrolle hienosti kun vain ohjasin oikein. 5-6 väliin tein valssin, Piuha ehkä vähän tapaa levahtaa tämän(kin) kaltaisissa käännöksissä.

A-este olisi ollut numero 6, mutta me mentiin sen sijaan putkeen. 7-8 mietin aluksi valssia, mutta välistäveto sopi siihen paremmin.Piuha kääntyi tässä yllättävää kyllä, ihan hyvin. Putket imee sitä edelleen kivasti ja näin olleen jos muistin itse antaa koiran vaan edetä, ehdin hyvin 10-takaakierrolle. 10-11 kohtaan ensimmäinen ajatus oli mennä keppien puolta myös 11-hyppy, mutta siitä olisi ollut kyllä ihan tuhoon tuomittua yrittää kääntää koira 18-hypylle. Ratkaisu oli siis 10-takaakierron jälkeen valssi ja 12-hypylle takaaleikalla. Ollaan aika vähän treenattu tuollaisia takaaleikkauksia, mutta Piuha teki sen hienosti. 12-hypylle vievä reitti näyttää takaakierrolta, mutta se mentiin siis seinää eikä putkea kohti.

14-hypyn jälkeen tein valssin, mun valssit on useimmitan huonoja. Valutan, venytän ja vanutan, peruuttelen ja oon myöhässä. Ekalla kerralla Piuhakin valui jonnekin kauas, mutta kun tein ja aloitin koko valssin jo aikaisemmin, toimi käännös paremmin. 15-16 välistäveto toimi kun vain pääsin ajoissa irti 14-hypyn valssista ja annoin koiralle tilaa.  18-hypylle tehtiin myös takaaleikkaus, saatoin liian pitkälle aluksi ja koiralle jäi suunta epäselväksi. Ajoituksen korjaamisella kääntyi ok ja kepitkin löytyi hienosti. Kepeillä oli hieman ongelmia putkea kohti menemisessä, kun ei ollutkaan suoraa baanaa edessä. Saatiin ne silti onnistumaan ok'sti.

2.2.-15 rata oli aika kamala :D Tai lähinnä se oli vaikea muistaa.

Ensimmäinen hinkattava kohta oli 5-6. Ajatus oli tehdä ns. "kaukoniisto", valssi ja heti 6-hypyn jälkeen vielä toinen valssi. Joko menin saattamaan koiraa liian pitkälle putkeen, kumartelin tai unohdin vetää koiran kunnolla mukaan. Tässä tuli myös Piuhan käännösten huonous esille. Hinkkaamalla saatiin vähän paremmaksi kääntymisiä, mutta silti meinaa aina levahtaa. Käännökset tehosyyniin siis.

Keinu skipattiin, eli jatkettiin 9-takaakierrolta. Kokeiltiin vähän, että kuinka kaukaa Piuha lähtee kiertoon. Rima oli jäänyt 5cm korkeammalle, kuin mitä meillä on nyt ollut ja Piuha ei tullut sieltä yli ennekuin laskettiin, hölmö belgi. Riman laskun jälkeen koira tuli hypystä näppärästi ylikin. Kepeille mentäessä työnsin ensin vahingossa koiran väärälle puolelle keppejä, mutta kun annoin sen itse hakea oikean välin, läöysi se sinne näppärästi.

10-11 välissä valssasin, aluksi tehtiin 12-13 peruskäännöksellä, mutta vastakäännös oli parempi. Mentiin vielä 14-kepit ja oikea väli löytyi yllättävän hyvin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi