Siirry pääsisältöön

Uutta vuotta kohti

Ajattelin, että näin 2012-vuoden viimeisen päivän kunniaksi vois vähän käydä kulunutta vuotta läpi :) Huomenna sitten varmaan vasta kirjottelen tavotteita vuodelle 2013.

Blogiin oon kirjottanut vuoden aikana 79 postausta, tämä on 80. Kaikkein vilkkain kuukausi postailun saralta on ollut syyskuu ja silloin tapahtuikin kaikkea jännää!

Viime vuonna asetin tälle vuodelle seuraavanlaisia tavoitteita:

Sokka:
- miel. väh. 1x virallinen agilitystartti, mahdollisimmat monta EV/mölli, tokossa koevalmiiksi, ehkä ainakin pari möllikoetta. Luuston kuvautus, rally toko kunnolla käyntiin.

Elmo:
- Agissa kisavalmiiksi (?), miel. muutama startti ainakin mölleissä.

Ryyti- Ainakin yksi virallinen kehä.

-------------------

Sokka ei startannut virallisissa kisoissa, ei käynyt kertaakaan epiksissä, eikä ole tokossa koevalmis, luustoa ei kuvautettu ja rallyakin tehtiin vain pari hassua kertaa. Mitään tavoitetta ei saavutettu, vaikka jos oltaisiin oltu vähän aktiivisempia, niin varmaan jokainen (paitsi virallinen agistartti) olis ollu mahdollisia. Ehkä ensi vuonna sitten.

Elmo ei tullut ihan kisavalmiiksi, eikä se kesän jälkeen ole edes enää treenannut. Kerran startattiin mölleissä, tulos oli hylätty.


Ryyti kävi kerran virallisessa kehässä, ERI AVK1, muuten en tainnut pahemmin sen kanssa touhuilla. Kerran käytiin itsenäisesti ihmettelemässä agilityesteitä. Mainittakoon kuitenkin sen verran, että Ryyti kävi 2012 toisen kerran ajokokeissa, josta kakkostulos.

----------------
Kokonaisuudessaan vuosi on ollut "ihan kiva", mitään ihmeempiä ei saavutettu, eikä menty eteenpäin oikein missään. Syksyllä Sokan kanssa aloitettiin ohjatut agilitytreenit, ratatreeniä ollaan sillä saralla tehty, että jotain pientä edistystä on varmasti tapahtunut, mutta ei suurempaa. Kaikki esteet on hanskassa pääsääntöisesti, hallintaa täytyisi tehostaa.

 Näyttelyistä haettiin H, mistä oon tosi tyytyväinen, nyt voidaan unohtaa näyttelyt ainakin seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi, vetskuna ehkä sitten vielä kerran kehään.
JH'ssa Sokka oli 2(?) kertaa lainakoirana, tammikuussa Lahden ryhmiksessä ja elokuussa Heinolassa.

Heinolassa Ainon kanssa


Mätsäreissä Sokka kävi 11 kertaa (tai niin monta käyntiä näkyy tuloksissa, eli voi olla vähän enemmänkin) ja Piuha kerran (PUN).  Sokan paras tulos oli PUN1 BIS2 ja eniten oli pelkkiä punaisia nauhoja (ei yhtään sinistä jee!) joita oli 8.
Tokossa junnattiin koko vuosi paikoillaan, joissain asioissa tuli ehkä jopa takapakkia, oon ollut huono treenaamaan. Rallyssa oltaisiin käyty jo kisaamassa jos olis ollut kisoja tarpeeksi lähellä ja oikeaan aikaan.


Verijälkeä ei taidettu tehdä kertaakaan, mutta PK-jälkeä muutama hassu kerta. Voisin ajatella, että yritettäisiin ensi vuonna kunnostautua verijäljen kanssa.



Syyskuussa saapui kauan odotettu paimenlapsi, kettutyttö, uuäsbee-johto Piuha. Piuha on kasvanut hurjaa vauhtia ja siitä tulee kokoajan vain enemmän oikean koiran näköinen, odotan innolla että se kasvaa isoksi, vaikka välillä on pientä haituvaturkkista luppakorvaakin ikävä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi