Siirry pääsisältöön

Liitelyä

Sokalla oli treenit tänään ja otin Piuhankin mukaan ihmettelemään. Sokka löys aina välillä jotain ihania hajuja maasta ja tietyissä kohdissa jäi jumittamaan, sekä pari kertaa kävi komentamassa treenitovereita mutta oli muuten kivaisa aksakaveri tänään!

Vaihteeksi taas ratapiirroksia:

 Ekan radan alku vaikutti meille helpolta, (2 hypyn ja putken välissä oli isompi rako) otin aluksi putken puolelta ja luotin siihen, että osaan blokata putken ja Sokka hakee nätsiti hypylle ja sen jälkeen pimeästä kulmasta putkeen - no ei onnistunut. Toiselle yrityksellä onnistui takellellen ja sitten vaihdettiin tyyliä: 2 takaa ottamaan koira vastakädellä, ohjaavan käden vaihto ja työnnetään koira putkeen ja tehdään toisella kädellä samalla takaisin päin nykäisevä liike. Sitä saatiin jankata useemman kerran ennenkuin alkoi sujumaan t. olen panostanut lähinnä siihen että koira hakee esteitä hyvin ja osaa perusohjaukset, enkä ole ikinä opettanut että vastakädellä ohjaaminenkin kuuluu välillä asiaan.

4(joka muuten taisi oikeasti olla takaakierto..)-5-6 meni hyvin, kepit jännitti, viimeksi kun niitä pari kertaa yksittäin jankkasin oli pieniä erimielisyyksiä siitä pitääkö joka väli pujotella. Jännittäminen osoittautui kuitenkin turhaksi kun Sokka kepitti heti ekalla yrityksellä hyvällä rytmillä koko sarjan virheettömästi! Ja vauhtiakin löytyi yllättävän paljon!

8-9 takaakierron tein aluksi niin, että koira kiersi hypyn keppien puolelta, se tuntui luontevammalta kun pääsin samalla itse vaihtamaan ohjauskättä ja koira pääsi pöydälle kivasti.
Toinen ratkaisu oli pöydän puolelta kiertäminen, joka oli jonkin verran lyhyempi ja ehkä nopeampikin, itseäni vain ällötti paikoillaan pyöriminen :D
Pöytää nakkelsson ei vierastanut, vaikka ei radan osana olla taidettu sitä edes tehdä.
Renkaan kanssa saatiin vähän takuta, mutta sekin sitten ok.

Tän radan teemana oli takaakierrot ja 1-hyppykin tehtiin takaakiertona (joku jaakotus tai vastaava kai siinä sitten kanssa..). Ekalla kerralla se sujui kuulemma tosi hyvin, vaikka mulla meni askeleet ihan sekaisin ja pidin sitä ihan ihmeellisenä ohjauskuviona :D Koira siis ensin tavallisesti ohjaten takaakiertoon, sitten toisella kädellä vedetään yli ja selän takana vaihdetaan vielä kertaalleen ohjauskättä. Sokka tajus yllättävän hyvin tulla sieltä, vaikka pari toistoa mönkään menikin. 2-3-4 hypyt haki hyvin, ekalla kerralla tosin ohjasin itse 4-hypylle huonosti, eikä lähtenyt kiertämään. tein 4-5 välissä valssin ja imo sain koiran aika kivasti 5-hypylle, johon se tosin itsekin haki hienosti.

Tällä radalla rengas tais mennä jokakerta oikein? 8 putkelle vein vahingossa väärästä päästä kun olin jo rataan tutustuessani ajatellut sen väärinpäin :D 9 hypylle vein suoran putken puolelta ja pyörin itse paikoillani josta 10 putkeen. Renkaan S haki hyvin ja samoin 12-13-14 hypyt, kepit taas liki täydelliset.

Lopuksi saatiin treenata mitä halutaan ja laitoin Sokan häkkiin lepäämään ja otettiin Piuhan kanssa vähän luoksareita ja paikallaoloja. Piuhiskin oli yllättävän pätevä.

Näistä treeneistä jäi tosi kiva fiilis ja vaikka toi koira vähän hattukettuilikin :3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi