Siirry pääsisältöön

Hei hei mitä kuuluu



Pikakuulumisia blogin eheyttämisen kunniaksi!

Terveys

Piuha kuvattiin toukokuun lopussa uudelleen kyynäristä ontumisen ja mielenkiinnon vuoksi. Tulos sama vanha 1/2 mikä oli samalla turhauttavaa ja helpottavaa. Ontuminen oli luonnollisesti jo mennyt ohi kuvauspäivänä, mutta tulipahan tsekattua. Jäykkyys on jatkunut, mutta ontumista en ainakaan niin selkeänä ole huomannut kuin mitä se oli ennen eläinlääkäriä.

Reissut

Lisäksi ollaan reissattu Piuhan kanssa! Latviaan tammikuussa, Tallinnaan helmikuussa ja maaliskuussa Narvaan:

Liettua

ERI SERT VARACACIB
ERI SERT CACIB ROP

Tallinna

ERI1 SA PN3 VARACACIB

Narva 

ERI1 SA SERT CACIB ROP

Toko

Molemmat koiraset käväisivät Tampereella tokokokeessa alkuvuodesta, Piuhan koe meni lähinnä plörinäksi, mutta Sokka oli loistava, mäyräkoiramaiseen tapaansa :) Tuomarina oli Ralf Björklund.

Sokka ALO1 187p, KP 1.sija ja KOULUTUSTUNNUS!
Piuha AVO3 201p, 3. sija

Piuhaa ahdisti ja Sokka päätti hypyn alussa tiirailla lähinnä lintuja, muuten Sokalle sievä rivi: 9.5, 10, 9.5, 10, 10, 8, 7, 10.

Muuta 

Meidän elämä on ollut aika tasaisen mukavaa koko tämän vuoden, mitä nyt välillä on yökyläilty tai oltu majapaikan tarjoajina milloin minkäkin näköisille tyypeille eli lähinnä Sokan shelttiystävä Somalle.

Sokkakin täytti kahdeksan vuotta eli on virallisesti veteraani-ikäinen! Tämän kunniaksi Sokka on ilmoitettu taas piiiitkästä aikaa näyttelyyn :D Edellisestä kerrasta tulee elokuussa kuusi vuotta!

Annin ottamat (ja minun käsittelemät) synttärikuvat Sokasta:


Katsotaan miten tämä blogin elämä jatkuu, tai siis lähinnä miten aktiivisesti päivityksiä tulee, mutta kyllä tätä on vain mukava aina silloin tällöin kirjoittaa!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jalkapotilaan elämää

Voi, voi tätä elämää Sokan jalka on lähtenyt hienosti parantumaan, kunnes eräänä aamuna tossu lähti lenkillä kahdesti jalasta ja sen vuoksi jalkaa huuhdellessani ja kuivatessani huomasin että ihosta oli lähtenyt kenties kuivaamisen yhteydessä pala irti tikkeineen päivineen. Onneksi se oli aika pintapuolinen pala, mutta altistaahan se siltikin jalkaa pöpöille tavallista enemmän. Mielestäni päästiin aika helpolla haavan kanssa, se parani varsin siististi. Pieni kuvakokoelma toipumisen varrelta: Patologin lausunto tuli leikkausviikon perjantaina (tosi nopeasti kun 14vrk oli arvio). Tuloksena kasvainmuutos, mutta todennäköisesti hyvälaatuinen ja uusiutumis- ja etäpesäkeriski on varsin pieni Patologin lausunto : "Ihomuutos etujalasta: Ekstramedullaarinen plasmasytooma Näytteessä todettiin tiiviisti pakkautuneista kohtalaisen pleomorfisista pyörösoluista koostuva, varsin tarkkarajainen kasvainmuutos. Tuumorisolujen joukossa todetaan varsin suurikokoisia kasvainsoluja, joist

Sokan varvaspäiväkirja #1

Sokan kauan sitten irronnut kynsi päätti tänä vuonna alkaa kasvamaan. Käytiin eläinlääkärissä, kynsi nyrhittiin ja sen alta löytyi epämääräinen kasvu, eli toisin sanoen poistuttiin lekurista luusyöpäepäilyn kera. Kynnessä ei ollut edes verisuonitusta ja se kasvoi haperona ja paksuuntuneena. Saatiin aikaa miettiä, että otetaanko jalasta ensin rtg ja sitten kynnen poisto, vai suoraan poisto. Erinäisten sattumusten vuoksi (pakollisia koirien yökyläilyjä hoitopaikoissa) päästiin vasta nyt useamman viikon jälkeen sitten itse toimenpiteen äärelle. Tänään oli sitten se päivä. Sokalle oli tarkoitus tehdä vähintään osittainen varvasamputaatio, että kynsi saataisiin pois. Vein Sokan aamupäivällä vastaanotolle, se rauhoitettiin ja sitten lähdin itse takaisin töihin. Iltapäivällä menin hakemaan koiraa ja leikkaus oli onneksemme sujunut hyvin! Sokan uloin varpaan luu oli paksuuntunut ja se siis myös viittaa luukasvaimeen, joten tuloksena oli käytännössä koko varpaan amputaatio. Kaikki paksuun

Kovan onnen mäyräkoira

Sairastuvalta hyvää päivää - taas kerran. Alle 5 kuukautta sitten kannoin mäyräkoiraa tassu paketissa ulos, putsasin, kuivasin ja tossutin kerta toisensa jälkeen. Kipulääkettä päivittäin ja pieni pelko takaraivossa tuleeko siitä enää koiraa. No tuli siitä, kunnes koitti syksy ja uusi ongelma. Huomasin Sokan vasemmassa etujalassa kannuskynnen yläpuolella (eli ei se varvasjalka) patin ja päätin seurata tilannetta jonkun aikaa. Kyselin vähän ympäriinsä ja sain ohjeeksi kokeilla tehdä siihen pieni reikä ja puristaa mahdollinen mätä pois. No tein reiän, mutta mätää ei tullut vaan ainoastaan hieman verta. Eli vaihtoehdoiksi jäi joko niin paksu mätä, ettei tule pienestä reiästä ulos tai ettei siellä sisällä oikeasti ole mitään mätää vaan ihan kudosta tms. Patissa oli verisuonia ja sitä arvuuteltiin mm. jostain osumasta tulleeksi. Sokkaa patti ei vaivannut, mutta ronkittaessa se oli selkeästi kipeä. Seurasin tilannetta puolisen toista viikkoa kunnes tänään aamulla varasin sitten eläi